HİLVAN BAHÇELİEVLER ORTAOKULU TARİHÇEMİZ

16.03.2022 190

1)      Okulun Adı                                                    :HilvanBahçelievler Ortaokulu

2)      Adresi                                                            :Bahçelievler Mah. 350. Sok No 1

3)      Telefon Numaraları                                       :05324756448-05384553872

4)     E-posta                                                           :767939@meb.k12.tr

5)      Web adresi                                                    : https://hilvanbahcelievlerortaokulu.meb.k12.tr/

Amaçları                                                         :Yasalarca belirlenen Kanun, Tüzük, Yönetmelik, Genelge ve Eğitim-Öğretim ile ilgili genel ve özel amaçlara göre öğrencileri en iyi biçimde yarınlara hazırlamak, yakından uzağa doğru çevreyi bilinçlendirip aydınlatmak.

6)       Seviyesi, derecesi, öğretim şekli                 :Ortaokul(5-8) D, Normal öğretim

7)  Müdür                                                                 :Şule ATADAĞ BAYIK (05324756448)

8)  Okutulan Yabancı Diller                                     :İngilizce (5-8)

9)  Kitaplığındaki kitap sayısı                                :200

10) Okulun Tarihçesi                                         : 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında 2.Dönem Faaliyete girmiştir.

11)  Okula bu ismin veriliş amacı                      : İl Milli Eğitim Komisyonu Kararı.

12)  Okulun özellikleri                                       : Toplam Öğrenci sayısı 311olupokulumuza devam eden öğrencilerin tümü taşıma merkezi köylerden gelmektedir.

13) Seçmeli dersler                                           : İngilizce-Matematik- Yazma yazarlık-Temel Dini Bilgiler-Bilim Uygulamaları-Medya Okuryazarlığı

Okulun Bina durumu:

·          Binanın özellikleri         :Okulumuzda sınıflar kaloriferli olup kömür kullanılmaktadır. Okul binası bodrum + dört katlı yapılmıştır.Engelli öğrenciler ve engelli vatandaşlar için engelli rampası ve okul içinde zemin katta WC ile asansör yapılmıştır.

1 Bodrum katında; Kütüphane, kantin, arşiv odası, elektrikpanosu, su deposu, yemekhane, iki adet anasınıfı, anasınıfı için mutfak, anasınıfı için WC. Ve lavabo bulunmaktadır.

2 Zemin Katında; Sistem odası, müdür yardımcısı odası, sekiz adet derslik, eğitim araçları odası, öğrenci tuvaletleri bulunmaktadır.

3 1. Katta; Müdür odası, müdür yardımcısı odası (boş), sekiz derslik (bir derslik öğretmenler odası olarak kullanılmaktadır, bay-bayan mescid, öğretmen WC leri bulunmaktadır.

4 2. Katta; iki idare odası  , sekiz derslik, bir bilişim teknolojileri odası ,  WC bulunmaktadır.

5 3. Katta; Rehberlik odası  , sekiz adet derslik, , Öğretmenler odası , WC bulunmaktadır.

·          Güvenlik Sistemi: Okulumuz yangın alarm sistemi ile on dokuz adet güvenlik kamerası ile donatılmıştır.

·          Derslikler: Okulda toplamda 16 derslik vardır. Bodrum katında iki adet derslik okul öncesi için yapılmışolup ancakokul öncesi öğrencilerimiz olmadığındankullanılmamaktadır.

·           Laboratuarlar: Bilişim Teknolojileri, ancak bilgisayar olmadığından henüz faaliyete geçmemiştir.

·          Atölye durumu: Okulun atölyesi yoktur.

·          Depo, ambar ve arşiv: bir adet arşiv deposu bulunmaktadır.

·          Yemekhane: Okulumuzbodrum katında yemekhane bulunmaktadır.

·          Spor salonu: Spor salonu yoktur. Ancak Açık alanda Voleybol, Basketbol ve oyun sahası oluşturulmuştur.

·          İdare odaları    :Okulda 1 müdür odası, 1 müdür yardımcısı odası, 1 öğretmenler odası vardır.

·          Bahçe ve alanı: Bahçenin çevresi tamamen tel ile çevrilmiş. Bahçe + okul alanı = 5000 m2'dir.Okulun bina olarak alanı 820 m2'dir.